Information

Vid sjön Saxen ligger den gamla stolta provinsiella empiregården som under en högsommarvecka fylls av musik. Festivalen bjuder ett varierat program med kammarmusikens ädelstenar i form av sonater, romanser, centraleuropeisk kammarmusik, barockaftnar, jazzkonserter och serenadkvällar - allt i en vacker kulturhistorisk miljö.

Saxå Herrgård är festivalens centrum, men på flera platser i östra Värmlands bergslag kommer denna vecka musikaktiviteter att äga rum. Filipstads kyrka, Bibliotek, Grythyttans kyrka och Måltidens Hus är andra spelplatser. Årets musikvecka bjuder även på introduktionsträffar, musikhistoriska föredrag och seminarier. Kom och upplev musiken och sommaren i värmländska bergslagen.

Jubilemsfestival 2015, sommaren 2015, festival i 30 år!

På 30 år hinner man med att spela många fantastiska kammarmusikverk. Vissa tonsättningar etsar sig fast och blir örhängen som hänger kvar genom livet. En stor publik har vandrat upp i den vackra trätrappan till den rosa salongen. Renässansmusik som uruppförande av stora kammarmusikverk har klingat på Saxå herrgård och i bygdens kyrkor, för att inte tala om alla timmars musik som genljudit ut över sjön Saxen när olika ensembler har repeterat.

Det harvarit 30 års festivalfest med underbara kvällar med musiken i centrum. Allt har förgyllts av östra Värmlands varma solnedgångar med fågelsång ackompanjerad av Saxåforsen i bakgrunden.

Nu summerar vi festivalen och under hösten 2015 kommer en ny bok där vi dokumenterar Saxå Kammarmusikfestival under 30 festivaler. 

Under året har Saxå Kammarmusikfestival fått mottaga utnämningen sin "Europeisk Muskfestival". EU har instiftat ett pilotprojekt som Europeen Festival Associasion har fått äran att administrera. Här har Saxå festivalen fått bland en rad europeiska festivaler fått denna label/utnämning.

Tack för att ni kom och tog del av vår festival. En god forstatt musiksommar!

Peter Eriksson, konstnärlig ledare

Saxå Kammarmusikfestival

 


För Festivalen svarar en stiftelse med följande styrelse:

Björn Sprängare, fd ståthållare och VD (ordförande) Stockholm

Peter Eriksson, (filharmoniker och konstnärlig ledare), Stockholm

Birgitta Skålberg, (Biljett administration) Göteborg

Lena Falk, Stockholm

Carl Jan Granqvist, Saxå Herrgård, Filipstad

Barbro Hedman-Wohlrab, sekreterare, informationsstrateg, Filipstad

Lars Lundblad, kassör, fd. kyrkokamrer, Filipstad


Festivalinformation, program, köp och biljettbokning

Birgitta Skålberg
E-post: info@saxa.se
Tel.: 072 2110776

Bankgiro för betalning av abonemang, enskilda biljetter, seminarier och 
Serenadmåltid är: Saxå Kammarmusikfestival bg. 829-0561
Man kan även använda Swish. Notera bara från vem det är: 123 480 99 35