Vänföreningsbrev april 2011

Kära musikvänner, välkomna årets kammarmusikfestival!

Det är fortfarande tidig vår, men vi skickar redan nu lite information om sommarens festival, så att ni kan börja planera ert besök på Saxå herrgård och Grythyttan i sommar!

Men först vill vi berätta lite om vänföreningens musikresa till Berlin sista helgen i februari. Inbjudan lockade 17 Saxåvänner att se och höra Verdis La Traviata på Staatsoper och Berlin Symfoniker med Dvoraks Cellokonsert i h-moll och Tjajkovskijs Pathétique. Vi tackar Stefan Bohman för de kunniga och fantasieggande introduktionerna! Många fann vägen till museer när vi inte lyssnade på musik. Historiska museet hade på söndagen öppet sista dagen för den skrämmande och gripande utställningen ”Hitler und die Deutschen”. Det blev också tillfälle till några gemensamma måltider. Efter konserten på söndagen samlades vi och enades om att detta inte skulle vara sista gången vi gjorde en musikresa tillsammans. Skulle Amsterdam kunna vara ett lämpligt nästa resmål?
Konceptet för denna musikresa visade sig vara lyckat. Agneta och Ann-Mari beställde biljetter till evenemangen och höll kontakt med vännerna, medan deltagarna själva ordnade med resa och hotell. Vi träffades till några gemensamma måltider för musikintroduktion och samtal.
Du som är intresserad av att delta i en musikresa till Amsterdam vårvintern 2012 kan höra av dig till Agneta Hertzberg Karlsson eller Ann-Mari Appelberg. Vi kommer att informera mer när vi har fler detaljer.

Festivalvecka startar söndagen den 26 juni och pågår till den 2 juli.
Vi kommer att hylla bl a jubilaren Frans Liszt, född 1851. Festivalveckan kommer också att innehålla jazz i kammarformat och familjekonsert i en ny spännande konstellation.
Clownen Manne och sagor på Klinten för barnen återkommer naturligtvis!

Lördagen i festivalveckan, den 2 juli, är Vänföreningens dag. Då är det dags för årsmöte med Vänföreningen, då vi också bjuder sina medlemmar på Saxå High Tea. Anmälan kan ske via biljettelefonen 0590-240 30, som kommer att vara bemannad fr.o.m. 15 maj!

Hela programmet kommer att presenteras på vår hemsida www.saxa.se. Som medlem i Saxå Kammarmusikfestivals Vänförening får du också hela programmet och årsmöteshandlingar hemsänt till dig personligen i maj.
Vi tackar för inbetalda avgifter. Dessvärre har några betalt utan att ange namn. Du som misstänker att du betalt 150:- utan att uppge avsändare ombedes höra av dig till kassören Agneta Hertzberg Karlsson agneta.hertzberg@comhem.se

Du som ännu inte betalt 2011 års medlemsavgift ombeds göra det, 150:- resp. 225: - till Saxåvännernas plusgiro 748178-1

Välkomna till sköna musikupplevelser på Saxå!

Marie-Louise Nauclér
Vänföreningens ordförande