Vänföreningsbrev maj 2013

Välkomna till årets kammarmusikfestival på Saxå!

Årets kammarmusikfestival startar söndagen den 23 juni. Det är det 28:e året med Saxå kammarmusikfestival!

I år presenteras tre jubilarer: Benjamin Britten, Giuseppe Verdi och Richard Wagner. Strindbergsmuseets chef Stefan Bohman kommer att vid ett seminarium tala om ”Wagner och nazismen”, ett ämne som över tid har varit känsligt och alltid lika aktuellt.

Romantikerna Schumann och Brahms finns som alltid med och i år kan vi njuta av tre violinsonater av Brahms, spelade av våra tre mest namnkunniga svenska violinister Katarina Andreasson, konsertmästare i Svenska Kammarorkestern, Joakim Svenheden och Nils-Erik Sparf.

Förutom stamensemblen är vi glada över att kunna presentera en helafton ”Ung Musiker Marathon” med unga kommande musiker i Grythyttans kyrka under onsdagskvällen.

Tre gäst-ensembler: Barockgruppen Kajsa Warg Consort med Susanne Rydén, Duo EN.D.E och den gränsöverskridande gruppen Observatoriet innebär att man inte kan vara utan någon dag under årets festival.

Årets serenadmåltid går som vanligt i brukspatron Berggrens anda och följs av serenadkonsert i kandelabrarnas sken! Vi kan lova att som alltid blir en ljuvlig upplevelse!

Ni vet väl, att ni kan köpa ett abonnemang till samtliga konserter till ett fördelaktigt pris!

Lördagen i festivalveckan, den 29 juni, är Vänföreningens dag. Den inleds med Vänföreningens årsmöte klockan 13.45 som följs av ett seminarium om kammarmusik och hälsa samt ett musikaliskt kåseri över sommaren och kärleken.

Klockan 16.30 bjuder vänföreningen sina medlemmar på Saxå High Tea. Anmälan sker via biljettelefonen 072-211 07 76!

Välkomna till musikupplevelser när Värmland är som vackrast!

Marie-Louise Nauclér
Vänföreningens ordförande

Saxå kammarmusikfestival- Vänföreningen: Plusgiro 748178-1
Saxå kammarmusikfestival: Bankgiro 829-0561
Biljetttelefon 072-211 07 76