Vänföreningsbrev april 2013

Kära musikvänner!

Våren är här även om det är kallt på nätterna! Det känns så skönt när värmen och ljuset kommer tillbaka och att sommaren inte ligger så långt borta!

Den 19 april reser förväntansfulla medlemmar till Helsingfors för att lyssna till musik av Bach, Weber och Sjostakovitj i Musikhuset. Dagen efter besöker vi Nationaloperan för att lyssna på operamusik!

Upplev våren på Rackstadmuseet och Enggården söndagen den 5 maj
Konst och musik utgör en härlig kombination!
Den 5 maj inleder vi med ett besök på Rackstadmuseet, där vi serveras en god sopplunch kl. 12 och fortsätter med en visning av museet, där det just då pågår en utställning med konst av Elsa Backlund Celsing och Magdalena Eriksson.

Därefter reser vi vidare till Enggården, eller som ni kanske minns den, Hagegården.
Här kommer Wermlandsensemblen att bjuda på en vårpalett av nordisk körlyrik under ledning av Gunno Palmquist med start kl. 15.00.
Vill vi, så kan vi äta en konsertsupé efter konserten.
Priser: Sopplunch inkl. kaffe och kaka 100:-. Endast soppa 65:- Entré 50:-. Visningen bjuder Vännerna på. Konsert 130:- och konsertbufé 175:- inkl. dryck och kaffe.
Allt betalas på plats!
Anmälan senast 28 april till marie-louise.naucler@live.se alt tel. 0586-545 84! Tala gärna om i vilka delar ni vill delta!

Medlemsavgifter
Vi tackar för inbetalda avgifter. Du som ännu inte betalt 2013 års medlemsavgift ombedes göra det, 150:- eller 225:- för två personer boende under samma tak till Saxåvännernas plusgiro 748178-1.

Vi ses på Saxå Herrgård

Årets festivalvecka startar söndagen den 23: e och pågår till den 29: e juni. Det blir en mängd musik i dagarna 7. Jubilarerna Benjamin Britten, som föddes för 100 år sedan och Giuseppe Verdi som skulle ha fyllt 200 i år kommer att vara representerande, men även musik av de gamla klassikerna Brahms, Schumann och Schubert kommer att ljuda över sjön Saxen. Årets festival bjuder också på spännande jazz- och folkmusik, bland veckans alla aktiviteter av konserter, seminarier och barnfestivalprogram. Sprid vetskapen om saxåveckan till din närhet!

Som medlem i Saxå kammarmusikfestivals Vänförening får du hela programmet och årsmöteshandlingar hemsända till dig personligen i månadsskiftet maj-juni. Hela programmet kommer också innan dess att presenteras på vår hemsida www.saxa.se

Lördagen i festivalveckan, den 29 juni, är Vänföreningens dag. Då är det dags för årsmöte, då vi också bjuder våra medlemmar på Saxå High Tea. Anmälan kan ske via biljettelefonen tel. 072- 211 07 76, där ni också kan boka biljetter hos Gunilla Forsgren!
Ni kan betala era biljetter och abonnemang till Stiftelsen Saxå Kammarmusikfestival bankgirokonto 829-0561.

Välkomna till sköna musikupplevelser i Arvikatrakten i vår och på Saxå Herrgård i sommar!

Marie-Louise Nauclér
Vänföreningens ordförande