Vänföreningsbrev maj 2012

Välkomna till årets kammarmusikfestival på Saxå!

Årets kammarmusikfestival startar söndagen den 24 juni. Det är det 27 året med Saxå kammarmusikfestival! Är det inte fantastiskt vi får fortsätta att njuta av musik på Saxå Herrgård!

Årets festival bjuder för första gången på opera i rosa salongen. Ett gästspel inviger festivalen med två komiska kammaroperor.

Ludvig Normans pianokvartett kommer att spelas för första gången!

Flera spännande verk, t.ex. Galla-Rinis Accordionkonsert på torsdagskvällen med bl a Matti Andersson på dragspel och Arnold Schönbergs Verklärte Nacht som avslutar serenadaftonen.

Vi som missade Monica och Carl-Axel Dominique får nu chansen att höra paret ”Med fyra händer och en flygel” spela bl a Stravinskis Våroffer och mycket annat!

Det blir ”Musik i den blå timmen” i Grythyttans kyrka på onsdagskvällen med Christina Högman, sång, Joakim Svenheden, violin och Mats Bergström på gitarr. Det bådar för ljuvlig musik mitt i festivalveckan!

Årets serenadmåltid går i August Strindbergs anda! Men innan dess tar Strindbergsmuseets chef Stefan Bohman med oss in i livet med August och hans stora musikintresse.

Ni vet väl att ni kan köpa ett abonnemang till samtliga konserter till ett fördelaktigt pris!

Lördagen i festivalveckan, den 30 juni, är Vänföreningens dag. Den inleds klockan 14.30 med en eftermiddagskonsert med och av den unga generationen.

Du är därefter välkommen att delta i Vänföreningens årsmöte kl. 15.30, till vilket du härmed kallas.

Vänföreningen bjuder sina medlemmar på Saxå High Tea. Anmälan sker via biljettelefonen 072-21 07 76!

Välkomna till musikupplevelser när Värmland är som vackrast!

Marie-Louise Nauclér
Vänföreningens ordförande