Vänföreningsbrev maj 2010

Välkomna till 25-års jubileum på Saxå!

Årets kammarmusikfestival startar söndagen den 27 juni och firar 25 års jubileum, vilket kommer att uppmärksammas på olika sätt.

Det blir en återblick dels med musik från tidigare festivaler, men också ett alldeles nytt verk av kompositören och ledamoten i Kungliga Musikaliska Akademin, Daniel Börtz med text av författaren och ledamoten i Svenska Musikaliska akademin Kjell Espmark. Uruppförandet sker som avslutning av festivalen på lördagen och föregås under eftermiddagen av ett seminarium där båda deltar!

Kammarmusikgolf
Vi återkommer med festivalgolf, denna gång måndagen den 28 juni, med start klockan 12:00 på Saxå Golfklubb. Efter golfrundan äter vi en gemensam måltid och avslutar med kammarmusik i herrgården.
Priset för hela arrangemanget är 550 :-.
Anmälan till Monica Bailey på tfn 0590 - 240 70 alternativt info@saxa.gk.se senast den 24 juni kl. 18.

På torsdagen blir det Jazz by heart i Grythyttans kyrka! Jan Allan har varit en central värmekälla för svenskt jazzliv i ett halvt sekel. Med sin mytomspunnet varma ton och sin kreativa spelstil är han uppskattad både bland musikerkollegor och publik. Tillsammans med sina medspelare kan jag utlova en stor musikupplevelse!

Lördagen i festivalveckan, den 3 juli, är Vänföreningens dag. Du är välkommen att delta i Vänföreningens årsmöte kl. 14.30, till vilket du härmed kallas. Vänföreningen bjuder sina medlemmar på Saxå High Tea. Anmälan sker via biljettelefonen!

Jubileumssupé
Den 25: e festivalveckan avslutas i herrgårdsmagasin och lusthus med en jubileumssupé från ca klockan 21:00och så länge vi orkar. Det serveras blåbär med sprudel, gravlaxcanapé a la Filipstads Stadshotell, helstekt lamm med örtsallad, rödbetor och färsk potatis. Supén avslutas med kaffe och sommartårta och kostar 350 kronor exkl. dryck. Glöm inte anmäla deltagande till biljettelefonen!

Välkomna till Saxå när sommaren är som vackrast!

Höstens program för vännerna startar tidigt:
Fredagen den 3 september kl 19 i Berwaldhallen
Brahms: Ein deutsches requiem med Radiosymfonikerna under ledning av Riccardo Muti med Peter Mattei och Miah Persson.
Anmälan till Ann-Mari Appelberg tel. 08-80 17 48 eller am.appelberg@swipnet.se
Kostnad 582:-. Vi har 20 biljetter. Anmäl gärna snart. Först till kvarn…..
För dem som önskar kan vi ordna en gemensam måltid före konserten.
Betalning av biljetterna efter bekräftelse till Saxåvännernas pluskonto 748178-1

Marie-Louise Nauclér
Vänföreningens ordförande