Vänföreningsbrev april 2012

Kära musikvänner!

Våren är definitivt här! Det känns så skönt när värmen och ljuset kommer tillbaka och att sommaren inte ligger så långt borta!

Den 20 april reser 19 förväntansfulla medlemmar för att möta våren och lyssna på musik i Amsterdam!

Upplev våren på Galleri Astley söndagen den 13 maj kl. 14.00!
Konst och musik är väl en härlig kombination! Den 13 maj träffas vi på Galleri Astley i Uttersberg för att uppleva båda sakerna.

Galleri Astley ligger sedan maj 1977 i Uttersbergs tidigare järnvägsstation. Galleriet som grundades av Astley Nyhlén består av ett museum i ett restaurerat sädesmagasin som tillhört Uttersbergs herrgård, en skulpturpark och en grafikverkstad i ett tidigare järnvägsmagasin.

I samarbete med Skinnskattebergs Kammarmusikförening arrangerar Galleri Astley en eftermiddagskonsert, där vi kommer att få höra sånger av Schumann, Schubert, Peterson-Berger, Wagner, Mozart och Verdi framförda av Lennart Ögren, Julia Ögren och Bengt Lindahl. Läs gärna mera om Galleri Astley på www.galleriastley.com

En enklare lunch serveras kl. 1400 (Paj med tillbehör), varefter det finns tid för en konstvandring.
Konserten börjar kl. 1600.

Uttersberg ligger väster om Köping och norr om Lindesberg.
Entréavgiften är 140 kronor. Anmälan görs till Karl-Åke Grönlund på tfn 070-314 59 84 alt. till karlake.gronlund@gmail.com senast den 25 april.

Medlemsavgifter
Vi tackar för inbetalda avgifter. Du som ännu inte betalt 2012 års medlemsavgift ombedes göra det, 150:- eller. 225:- för två personer boende under samma tak, till Saxåvännernas plusgiro 748178-1. Inbetalningskort bifogas till dig/er som ännu ej betalt årets medlemsavgift.

Vi ses på Saxå Herrgård
Årets festivalvecka startar söndagen den 24: e och pågår till den 30: e juni. Det blir en härlig kombination av kammaropera, okända svenskar, romantik, ovanliga instrumentkombinationer, Verklärte Nacht och jubilaren Strindberg och mycket annat. Clownen Manne roar barnen på fredagen.

Som medlem i Saxå kammarmusikfestivals Vänförening får du hela programmet och årsmöteshandlingar hemsända till dig personligen i månadsskiftet maj-juni. Hela programmet kommer också innan dess att presenteras på vår hemsida www.saxa.se

Lördagen i festivalveckan, den 30 juni, är Vänföreningens dag. Då är det dags för årsmöte, då vi också bjuder våra medlemmar på Saxå High Tea. Anmälan kan ske via biljettelefonen.

Nytt telefonnummer till biljettbokningen
För att boka biljetter till festivalen har vi bytt telefonnummer till 072- 211 07 76, där ni får tala med Gunilla Forsgren!
En annan nyhet är att Stiftelsen Saxå Kammarmusikfestival har ett nytt bankgirokonto för betalning av abonnemang och övrig förskottsbetalning i syfte att minska kontanthanteringen vid festivalen. Det blir enklare både för våra besökare och för festivalarrangören. Det nya bankgironumret är 829-0561.

Välkomna till sköna musikupplevelser i Uttersberg i vår och på Saxå i sommar!

Marie-Louise Nauclér
Vänföreningens ordförande