Vänföreningsbrev april 2010

Kära musikvänner, välkomna till 25- årsjubileum!

Det är fortfarande tidig vår, men vi skickar redan nu lite information sommarens festival, så att ni kan börja planera ert besök på Saxå herrgård och i Grythyttan i sommar!

Det var inte så länge sedan vi firade jubileum. Nu är det dags igen!
Kammarmusikfestivalen på Saxå firar 25 år, vilket kommer att uppmärksammas på olika sätt!

Festivalvecka startar söndagen den 27 juni och pågår till den 3 juli.
Här följer några hållpunkter. Hela programmet kommer snart att presenteras på vår hemsida www.saxa.se
Som medlem i Saxå kammarmusikfestivals Vänförening får du också hela programmet och årsmöteshandlingar hemsänt till dig personligen i månadsskiftet april-maj.

Jubileumsveckan kommer bl. a. innehålla en tillbakablick med verk som spelats under de gångna 25 åren.
Det blir ett uruppförande av ett verk komponerat av Daniel Börtz, med utgångspunkt från Kjell Espmarks dikt Maria för stråkkvartett och med mezzosopranen Ann-Kristin Jones.

Vi kommer att hylla jubilarerna Robert Schumann och Frederik Chopin, båda födda för 200 år sedan. Gustaf Fröding föddes för 150 år sedan, vilket också kommer att ge avtryck i årets festival, bl.a. av Värmlandsensemblen, som kommer att sjunga körlyrik i Grythyttans kyrka på onsdagskvällen.

”Kammarjazz”
Nytt för i år blir en jazzkonsert i herrgårdsmiljö. Det är bl.a. Per Danielsson piano, Hans Backenroth bas och Jan Allan trumpet som kommer att spela för oss.
Clownen Manne och sagor på Klinten för barnen återkommer naturligtvis!

Lördagen i festivalveckan, den 3 juli, är Vänföreningens dag. Då är det dags för årsmöte med Vänföreningen, då vi också bjuder sina medlemmar på Saxå High Tea. Anmälan kan ske via biljettelefonen 0590-240 30, som kommer att vara bemannad fr.o.m. 15 maj!

Som den uppmärksamma medlem säkert upptäckte medföljde inget inbetalningskort med förra vänbrevet. Vi har valt att endast informera om vårt plusgiro 74 81 78-1, där medlemsavgiften 150:- för enskild medlem och 225:- för två personer boende under samma tak kan betalas in!

Välkomna till sköna musikupplevelser på Saxå!

Marie-Louise Nauclér
Vänföreningens ordförande