Vänföreningsbrev December 2013

Kära musikvänner!

Musikåret 2013 närmar sig sitt slut och till sommaren 2014 äger den 29:e festivalen med Saxå kammarmusik rum! Den pågår som vanligt veckan efter midsommar, söndagen den 22 juni och avslutas lördagen den 28 juni, då också vänföreningen har årsmöte. Jag har stor förväntan att festivalen i vanlig ordning kommer att bli något stort. Det är dock lite tidigt att vara mer precis just nu. Nytt år innebär också betalning av medlemsavgiften, 150 :- för enskild medlem och 225:- för två personer under samma tak. Betala till föreningens plusgiro 74 81 78-1. Kassören tar också som vanligt emot e-postadresser på agneta.hertzberg@comhem.se. Vi har under det gångna året upplevt ett minskat interesse för våra arrangemang. Vi bjuder därför endast på två aktiviteter under våren 2014. Den första är ett besök i Uppsala och Musik i Uppland den 30 mars och den andra är vår musikresa till Warszawa 9-11 maj! Den senare är redan fullbokad med operabesök med Madame Butterfly och en konsert med Sjostakovitj violinkonsert nr 1 och Sibelius symfoni nr 1. De flesta deltagarna har också valt att förlänga redan med ett par dagar i Krakow under denna fantastiska resa.

Uppsala Konsert & Kongress den 30 mars kl.16

- Konsert med Uppsala Kammarsolister och Emil Jonason, klarinett. Uppsala Kammarsolister är en av landets främsta stråkensembler. De tar sig an barockmusik, wienklassiakt, romantik och nyskriven musik. I gruppen ingår bl. a- Nils-Erik Sparf och Erik Wahlgren, båda kända för oss saxåvänner. Uppsala Kammarsolister samarbetar med den karismatiske klarinettisten Emil Jonason. De presenterar ett variationsrikt program:. Paul Hindermith, Klarinett kvintett Astor Piazolla, Milonga de Angel Tom Waits, Lucinda Varations och Osvaldo Golijov, Dreams and prayers of Isaac the blind.

Program: 13.15-14.15: Lunch på Park Inn, som ligger på Storgatan 30, alldeles i närheten av järnvägsstationen. Ni kan välja mellan en kött- och fiskrätt, en vegetarisk rätt och en soppa. Till detta serveras en salladsbuffé och en dessertpaj. Måltidsdryck och kaffe ingår till ett pris av 145 sek/pers. Efter lunchen promerar vi till Uppsala Konsert & Kongress, för att hämta ut våra konsertbiljetter. 14.30 - 15.30: Guidning av Konserthuset med Mona Gunnarsson 16.00 - 18.00: Konsert inkl. paus Konsertbiljetterna kostar 150 kr Konsertbaren är öppen från kl 15 om man vill ta en kaffe eller ett glas vin före konserten eller i pausen. Anmälan till Marie-Louise Nauclér senast den 8 mars på telefon 0586-54584 eller via e-post: marie-louise.naucler@live.se. Meddela vilken mat du vill inta så att vi kan förbeställa! Mat och dryck betalas på plats. Väljer ni att endast delta vid konserten, meddela också detta, tack! Betalning sker till vänföreningens plusgirokonto 748178-1 efter bekräftelse. Väl mött i Uppsala! Lite tips inför vintern och våren! 23-27 februari: Kammarmusik i Vintertid på Grythyttans Gästgivaregård. Upplev kammarmusicerande i toppklass med några av Sveriges främsta klassiska musiker under ledning av violaprofessorn Henrik Frendin. Ett annat självklart tips är att hålla utkik efter vad som händer i Ekerö kyrka och Askanäskonserter på www.askanas.se, där Elemér Lavotha, är konstnärlig ledare!

Med en önskan en gott nytt musikår 2014!

Karlskoga i december 2013

Marie-Louise Nauclér

Ordförande

Saxå kammarmusikfestival Vänföreningen: Plusgiro 748178-1 Saxå kammarmusikfestival: Bankgiro 829-0561 Biljetttelefon 072-211 07 76